Dzisiaj jest: 16 Sierpień 2018    |    Imieniny: Nora, Joachim, Roch
1
6
7
2
3
4
5

Jadłospis

Jadłospis Regulamin Ceny Płatności

 

  

        JADŁOSPIS NA OKRES od 18.06.2018 r. do 22.06.2018 r.

 

 

Przedszkole Samorządowe

 

Dzień tygodnia

Śniadanie

 Alergeny            Obiad  Alergeny       Podwieczorek    Alergeny

 Poniedziałek

  • pieczywo mieszane
  • masło
  • twarożek ze szczypiorkiem
  • kawa zbożowa
  • pomidor
  • jabłko
  • 1,3,7 
  • zupa grochowa
  • jogurt
  • sok 100%
  • 1,3,7,9 
  • ryż z jabłkiem i cynamonem
  • herbata koperkowa
  • 1,3,7,9 

Wtorek

  • pieczywo mieszane
  • masło
  • kakao
  • wędlina
  • ogórek
  • arbuz
  • 1,3,7 
  • zupa pomidorowa 
  • ryba pieczona
  • ziemniaki
  • bukiet warzyw
  • napar zowoców
  • truskawki
  • lody
  • 1,3,4,7,9
  • muffiny
  • sok 100%
  • 1,3,7,9 

Środa

  • pieczywo mieszane
  • herbata koperkowa
  • jajko
  • sałata
  • rzodkiewka
  • 1,3,7
  • zupa ogórkowa
  • polędwiczki wieprzowe
  • kasza
  • surówka z kapusty świeżej
  • napar z owoców
  • arbuz
  • 1,7,9
  • jogurt
  • wafle ryżowe
  •  1,3,7

Czwartek

  • pieczywo mieszane
  • masło
  • herbata miętowa
  • schab pieczony
  • papryka
  • morela
  • 1,3,7
  • zupa ryżanka
  • potrawka drobiowa
  • ziemniaki
  • surówka z marchewki i jabłka
  • napar z owoców
  • banan
  • 1,3,7,9
  • pirczywo
  • kakao
  • konfitura
  • 1,3,7 

Piątek

  • pieczywo mieszane
  • masło
  • herbata owocowa
  • pasta z drobiu
  • ogórek
  • arbuz
  • 1,3,7,9
  • zupa kapuśniak
  • winogrono
  • 1,3,7,9
  • owoce
  • chrupki kukurydziane
  •  1,3,7

 

Szkoła Podstawowa i Gimnazjum

 

Dzień tygodnia

Obiad

Alergeny

Poniedziałek

  • zupa grochowa
  • pieczywo
  • owoc
  •  1,3,7,9

Wtorek


  • zupa pomidorowa z makaronem
  • pieczywo
  • owoc
  •  1,3,7,9

Środa

  • zupa ogókowa
  • pieczywo 
  • owoc
  •  1,3,7,9
Czwartek
  • zupa ryżanka 
  •  1,3,7,9

Piątek

  •  

 

S M A C Z N E G O !

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:

1 - zboża zawierające gluten (pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz oraz produkty pochodne)

2 - skorupiaki i produkty pochodne

3 - jaja i produkty pochodne

4 - ryby i produkty pochodne

5 - orzeszki ziemne (arachidowe)

6 - soja i produkty pochodne

7 - mleko i produkty pochodne

8 - orzechy (migdały, włoskie, laskowe, nerkowca, pistacje i produkty pochodne)

9 - seler i produkty pochodne

10 - gorczyca i produkty pochodne

11 - nasiona sezamu i produkty pochodne

12 - dwutlenek siarki

13 - łubin i produkty pochodne

14 - mięczaki i produkty pochodne

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz ziołowy, pieprz naturalny, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, papryka słodka, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie.