Dzisiaj jest: 22 Maj 2018    |    Imieniny: Julia, Wiesława, Helena
1
6
7
2
3
4
5

Jadłospis

Jadłospis Regulamin Ceny Płatności

 

  

        JADŁOSPIS NA OKRES od 21.05.2018 r.  do 25.05.2018 r.

 

 

Przedszkole Samorządowe

 

Dzień tygodnia

Śniadanie

 Alergeny            Obiad  Alergeny       Podwieczorek    Alergeny

 Poniedziałek

  • pieczywo mieszane
  • masło
  • wędlina
  • herbata koperkowa
  • ogórek
  • jogurt
  • jabłko
  • 1,3,7 
  • zupa waqrzywna
  • pierogi z twarogiem
  • sok kubuś
  • 1,3,7,9 
  • chrupki kukuryduane
  • kisiel z jabłkiem
  • 1,3,7,9 

Wtorek

  • pieczywo mieszane
  • masło
  • kakao
  • ser
  • rzodkiewka
  • banan
  • 1,3,7 
  • zupa marchewkowa
  • pieczeń rzymska
  • kasza 
  • sałatka z ogórka świeżego
  • 1,3,7,9
  • muffinki 
  • sok 100%
  • 1,3,7,9 

Środa

  • pieczywo mieszane
  • masło
  • kawa zbożowa
  • rolada drobiowa ze szpinakiem
  • ogórek
  • kiwi
  • 1,3,7,9
  • zupa cytrynowa
  • ryba z warzywami
  • ziemniaki
  • napar z owoców
  • truskawki
  • 1,4,7,9
  • ciasto biszkoptowe
  • sok 100%
  •  1,3,7

Czwartek

  • pieczywo mieszane
  • masło
  • kakao
  • twarożek almette
  • pomidor
  • jabłko
  • 1,3,7,9
  • zupa pomidorowa z ryżem
  • kotlet schabowy
  • ziemniaki 
  • surówka z kapusty świeżej
  • napar z owoców
  • kiwi
  • 1,3,7,9
  • galaretka mleczna z malinami
  •  1,3,7

Piątek

  • pieczywo mieszane
  • masło
  • herbata miętowa
  • pasta rybna
  • jogurt
  • jabłko
  • 1,3,7,9
  • zupa koperkowa
  • potrawka drobiowa
  • ryż
  • bukiet warzyw
  • napar z owoców
  • truskawki
  • 1,2,7,9

  • babeczki z masą budyniową i borówką 
  • herbata koperkowa
  • 1,3,7,9

 

Szkoła Podstawowa i Gimnazjum

 

Dzień tygodnia

Obiad

Alergeny

Poniedziałek

  • zupa pomidorowa z ryżem
  • pieczywo
  • jabłko
  •  1,3,7,9

Wtorek


  • pieczeń rzymska 
  • kasza
  • sałatka z ogórka świeżego
  • napar z owoców
  •  1,3,7,9

Środa

  • ryba z warzywami
  • ziemniaki
  • napar z owoców
  •  1,3,4,7,9
Czwartek
  • kotlet schabowy
  • ziemniaki
  • surówka z kapusty świeżej
  • napar z owoców
  • 1,3,7,9

Piątek

  • zupa z fasolką szparagową
  • pieczywo
  • banan
  • 1,3,7,9

 

S M A C Z N E G O !

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:

1 - zboża zawierające gluten (pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz oraz produkty pochodne)

2 - skorupiaki i produkty pochodne

3 - jaja i produkty pochodne

4 - ryby i produkty pochodne

5 - orzeszki ziemne (arachidowe)

6 - soja i produkty pochodne

7 - mleko i produkty pochodne

8 - orzechy (migdały, włoskie, laskowe, nerkowca, pistacje i produkty pochodne)

9 - seler i produkty pochodne

10 - gorczyca i produkty pochodne

11 - nasiona sezamu i produkty pochodne

12 - dwutlenek siarki

13 - łubin i produkty pochodne

14 - mięczaki i produkty pochodne

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz ziołowy, pieprz naturalny, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, papryka słodka, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie.