JADŁOSPIS NA OKRES od 18.11.2019 r. do 22.11.2019 r.
Przedszkole Samorządowe
Dzień tygodnia
|
Śniadanie
|
Alergeny
|
Obiad
|
Alergeny
|
Podwieczorek
|
Alergeny
|
Poniedziałek
|
- pieczywo mieszane
- masło
- kawa zbożowa
- wędlina
- papryka
- pomarańcza
|
1,3,7,9,10 |
- zupa warzywna
- pierogi leniwe
- sok 100%
|
1,3,7,9,10 |
- kanapki z pomidorem
- herbata rumiankowa
|
1,3,7,9,10 |
Wtorek
|
- pieczywo mieszane
- masło
- kakao
- ser
- pomidor
- gruszka
|
1,3,7,9,10 |
- zupa ryżanka
- ryba smażona
- ziemniaki
- surówka z kapusty białej
- kompot
|
1,3,4,7,9,10 |
- banan
- ciasto biszkoptowe
- herbata owocowa
|
1,3,7,9,10 |
Środa
|
- pieczywo mieszane
- masło
- zacierka na mleku
- powidła
- wędlina
- papryka
- jabłko
|
1,3,7,9,10 |
- zupa koperkowa
- pulpety w sosie pomidorowym
- ziemniaki
- fasolka szparagowa
- kompot
|
1,3,7,9,10 |
- kisiel z mleczkiem waniliowym
- wafle ryżowe
|
1,3,4,7,9,10 |
Czwartek
|
- pieczywo mieszane
- masło
- kawa zbożowa
- jajecznica
- rzodkiewka
- jabłko
|
1,3,7,9,10 |
- zupa z makaronem
- udko pieczone
- ziemniaki
- surówka z marchewki i jabłka
- kompot
|
1,3,7,9,10 |
- jogurt
- chrupki kukurydziane
|
1,3,7,9,10 |
Piątek |
- pieczywo mieszane
- masło
- kawa zbożowa
- pasta z makreli
- ogórek kiszony
- gruszka
|
1,3,4,7,9,10 |
- zupa buraczkowa
- kotlet mielony
- ziemniaki
- sok 100%
|
1,3,7,9,10 |
|
1,3,7,9,10 |
Szkoła Podstawowa
Dzień tygodnia
|
Obiad
|
Alergeny
|
Poniedziałek
|
- zupa krupnik
- pieczywo
- jabłko
|
|
Wtorek
|
- ryba smażona
- ziemniaki
- surówka z kapusty białej
- kompot
|
|
Środa
|
- pulpety w sosie pomidorowym
- ziemniaki
- fasolka szparagowa
- kompot
- owoc
|
|
Czwartek |
- udko pieczone
- ryż
- surówka z marchewki i jabłka
- sok 100%
|
|
Piątek
|
- zupa grochowa
- pieczywo
- owoc
|
|
S M A C Z N E G O !
Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:
1 - zboża zawierające gluten (pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz oraz produkty pochodne)
2 - skorupiaki i produkty pochodne
3 - jaja i produkty pochodne
4 - ryby i produkty pochodne
5 - orzeszki ziemne (arachidowe)
6 - soja i produkty pochodne
7 - mleko i produkty pochodne
8 - orzechy (migdały, włoskie, laskowe, nerkowca, pistacje i produkty pochodne)
9 - seler i produkty pochodne
10 - gorczyca i produkty pochodne
11 - nasiona sezamu i produkty pochodne
12 - dwutlenek siarki
13 - łubin i produkty pochodne
14 - mięczaki i produkty pochodne
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz ziołowy, pieprz naturalny, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, papryka słodka, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie.